Киевските банки събират дълговете на опълченци, опрощават кредити на военни и наемници

Упорството на банковите служители в събирането на дългове в Украйна се превърна в истинска легенда. Неотдавна в интернет се появи видео, на което опълченец разговаря с банков служител буквално в окопа, в който се намира. Девойката от банката настойчиво иска да бъдат изплатени задълженията, въпреки че в страната се води война и хората отдавна не са получавали заплати. Тук трябва да отбележим, че банковите служители се отнасят доста по-лоялно към други…

Оказва се, че банките в Киев не се отнасят по един и същи начин към своите клиенти. Неотдавна олигархът Игор Коломойски, собственик на една от най-големите банки в страната „Приват Банк“, обяви опрощаването на кредитите за участниците в спецоперацията в Югоизточна Украйна.

За наемниците и професионалните военнослужещи опрощаването на кредитите към „Приват Банк“ е валидно от 18 март, а за мобилизираните военни – от датата на постъпване в армията.

Банката на Коломойски се обърнала към силовите ведомства за получаване на пълен списък с мобилизираните и военните на договор, за да ги включи автоматично в опрощаването на кредитите.