Катрин Деньов изяви желание да поживее в Русия

В интервю за ТАСС френската актриса Катрин Деньов каза, че не би имала нищо против да поживее няколко месеца в Русия и да се снима, за да опознае по-добре страната. Засега обаче не смята да иска руско гражданство, съобщи RT във вторник

Деньов даде интервюто ден преди откриването на творческа вечер с нейно участие в Москва на 8 ноември.

Актрисата сподели, че много харесва руската публика и най-вече откритостта, с която хората тук изразяват емоциите си.

Пътьом отбеляза, че много харесва филмите на руския режисьор Андрей Звягинцев.

Френската кинозвезда ще изнесе в Московския международен Дом на музиката специално подготвен за руската публика спектакъл, наречен „Живо интервю“, съобщи РИА „Новости“.

„От сцената актрисата ще разкаже в „Живо интервю“ това, което зрителите отдавна знаят, но и това, за което никога не са чували. Катрин Деньов ще разкаже за работата си в киното, ще покаже редки фотографии от личния си архив и фрагменти от най-известните й филми“, обясниха организаторите.

Актриса ще сподели разсъжденията си за любовта и семейството, ще разкаже пред публика интересни и трогателни истории от снимачните площадки. Деньов ще засегне и темата за отношението й към Русия и нейната култура. Зрителите ще могат да й задават въпроси направо от залата.

Катрин Деньов е един от символите на френското кино. Звездата й изгрява през 1964 г. с филма „Шербургските чадъри“, награден със „Златна палма“ на фестивала в Кан. Актрисата се е снимала в над 120 филма и еработила със световно известни режисьори като Жак Деми, Марко Ферери, Луис Бунюел, Агнес Варда, Франсоа Трюфо, Тони Скот, Ларс фон Триер и много други.

На 3 ноември руският президент Владимир Путин предостави руско гражданство на американския актьор Стивън Сегал, а преди няколко години – и на френската звезда Жерар Депардийо.