Как да се включите в програмата „Ново поколение“: За млади хора, които искат да опознаят Русия

Ако сте на възраст между 25 и 35 години и сте млад, амбициозен, успешен или искате да подобрите професионалните си умения, политически и обществено деен сте, специалист по медии, наука, култура, спорт или младежки активизъм, имате възможност да посетите Русия, участвайки в една от водещите младежки програми на Россотрудничество „Ново поколение“.
Картинки по запросу россия фотографии

Какво е „Ново поколение„? Това е уникална руска младежка програма, която федерална агенция „Россотрудничество “ организира ежегодно от 2011 г. насам. Програмата цели да създаде условия за устойчив диалог между млади професионалисти от Русия и други страни. През последните 8 години повече от 6 000 активни млади хора от над 130 страни по света, представители на различни социални и политически среди, науки, култури и медии, успяха да се отправят на кратко проучвателно пътуване в Русия.

Картинки по запросу россия фотографии

Всеки проект или смяна е отделна целева група, за чиято визита Россотрудничество подготвя специална програма в съдействие с широк кръг партньори. Сред тях са уникални образователни центрове като Националния изследователски център „Курчатовски институт“ и Централния аерохидродинамичен институт „Н.Е. Жуковски“, с чиято помощ през 2018 г. се проведоха младежки научни училища. Приятели на програмата са активни млади служители на дипломатически ведомства в лицето на Съвета на младите дипломати на министерството на външните работи на Русия, както и Младежкият парламент при Държавната дума на Федералното събрание на Руската федерация. Като част от програмата „Ново поколение“ традиционно се обръща голямо внимание на международната общност от журналисти – представители на водещи чуждестранни медии идват в Русия, за да участват в съвместни проекти с Russia Beyond, Sputnik и Руската академия за радио.

Похожее изображение

Проектите на програмата по правило представляват концептуален комплекс от образователен блок (лекции и семинари по темата на събитието с лектори и топ руски специалисти в конкретната област), официален блок (срещи с руски служители), както и културно-екскурзионен блок. Участниците в програмата могат да се запознаят с основните забележителности на руските градове и региони. Така програмата „Ново поколение“ позволява на делегатите да видят Русия от няколко различни страни за няколко дни и да усетят ритъма на живот на най-голямата страна в света.

Събитията на програмата се провеждат не само в Москва, но и в други региони на Руската федерация. Така през 2019 г. се проведе Форумът за млади лидери Русия-Турция, както и две сесии на проекта за млади журналисти SputnikPro. Още през юни гостите участваха в програмата Friends for Leadership в рамките на Международния икономически форум в Санкт Петербург, V Международен хуманитарен Ливадийски форум в Ялта (Крим), III-ти Международен фестивал „Студентска пролет на страните от БРИКС и ШОС“ в Ставропол, Форум на младите културоведи и изкуствоведи „Таврида 5.0“ в Судак (Крим). Програмите на събитията буквално се състояха от Калининград до Владивосток! Участието в „Ново поколение“ е шанс да се види обхвата и разнообразието на регионите на Русия, оригиналността на руските градове със собствените им традиции и култура.

Картинки по запросу россия фотографии

 

Как да се включите в програмата „Ново поколение“? Ако се стремите да откриете Русия, да подобрите професионалните си умения и да се срещнете с хора със сходни идеи, ще успеете! Необходимо е да сте между 25 и 35 години, за да участвате. Трябва да попълните формуляр за участие в програмата „Ново поколение“. След това можете да се свържете с представителството на Россотрудничество във вашата страна (може би тези места са ви по-познати като Руски центрове за наука и култура – РЦНК).

Похожее изображение

Представителите на РЦНК ще Ви консултират относно условията за участие и предстоящите събития, които отговарят на професионален ви профил.

В допълнение можете да се абонирате за официалната страница на програмата „Ново поколение“ във Facebook или Instagram на английски и руски език. Там ще откриете новини за програмата и съобщения за предстоящи събития. Големият екип на „Ново поколение“ ви очаква! Ще се видим в Русия!

Картинки по запросу россия фотографии

Вижте и 7-те най-добри летни училища, които ще ви помогнат да усъвършенствате руския си език!

Източници:

https://bg.rbth.com/%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5/330803-programa-novo-pokolenie-mladi-hora

https://www.google.ru/search?q=%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D1%8F+%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D0%B8&tbm=isch&tbs=rimg:Cdh6xcXHzZXnIjgnRIacW6KoRUpl7QNXsFpgpv2VJA9sVRpn81KPVPn3ky3clKH607sa2Gn3o9tAPTmbYB6LgOHPVioSCSdEhpxboqhFEQ7FJ0dwbgrrKhIJSmXtA1ewWmARXZJUuCb3cjUqEgmm_1ZUkD2xVGhFFhbeCiz8XzSoSCWfzUo9U-feTEcseHS6VZ8uzKhIJLdyUofrTuxoRb3nYqm3Ibh8qEgnYafej20A9ORHdUG5SYQ1EPioSCZtgHouA4c9WEcLmKRFPVbiN&tbo=u&sa=X&ved=2ahUKEwie8fijzILjAhUH6KQKHRAcD8UQ9C96BAgBEBg&biw=1280&bih=664&dpr=1#imgrc=7ZEu4OaXbm9KiM: