Италианският Премиер признал, че руската култура заема важно място в сърцето му

МОСКВА, 25 октомври /ТАСС /. Италианският премиер Джузепе Конте е истински почитател на руската култура и руската литература, както е признал в ексклузивно интервю с първия заместник-генерален директор на ТАСС Михаил Гусман.

„Аз съм много привързан към руската култура“- казал Конте. Тя заема  много важно място в сърцето ми. Защо? По лични причини: любов към музиката, любов към литературата,  четох много руска класическа литература и слушах много музика“.

„Разбира се, аз не съм голям специалист“, – продължил премиерът. – Аз се самообразовах по този въпрос.  Но не е възможно да си представим, че един културен човек няма да бъде запален, включително по руската литература. Тя е съкровище и огромно богатство. “

Ръководителят на италианското правителство припомнил, че неговият офис в Рим през онези години, когато бил на адвокатска практика, се намирал в същото  здание, където се помещавал  Руският център за наука и култура. „Няколко пъти ми се случваше,  когато се спусках  по стълбите вечер след работа, да чувам някакъв концерт, влизах да послушам и оставах там“, добавил той.

Източник: https://tass.ru/interviews/5718403