Ислямски бойци успяха да се инфилтрират сред бежанците

Ислямски бойци успяха да се инфилтрират сред бежанците и сега трябва да очакваме нови терористични атаки. Това предупреждение отправи лидерът на Либералната мюсюлманска инициатива в Австрия Алмер Абаяти по време на срещите си във Виена и Грац.

„Има огромна опасност след ескалацията на войната в Сирия ислямистки бойци да потеглят към Европа, каза още Абаяти. За съжаление моите предупреждения се потвърдиха и през следващите месеци и години трябва да очакваме нови терористични нападения, подчерта той. Абсолютно неразумно е поведението на европейски политици и медии, които в продължение на години подкрепят идейно, материално и политически съмнителни организации от средите на радикалния и войнстващ ислям“, каза Алмер Абаяти и добави, че политиците трябва да признаят този факт и да прекратят тази практика. В противен случай нашето общество ще става все по-опасно.

Алмер Абаяти се обяви за решителна битка срещу ислямския тероризъм. „Днес са необходими решителни действия от страна на всички европейски държави и да унищожим Ислямска държава, който се превърна в сърцето на световния тероризъм на джихадистите“, каза още той. „Не всеки мюсюлманин автоматично става член на ИД или Ал Кайда“, каза в заключение Алмер Абаяти.

Източник: БГНЕС.