Интервю на Тръмп за Russia Today възбуди духовете

Кандидатът за президент от Републиканската партия Доналд Тръмп бе силно критикуван, след като даде интервю за Лари Кинг в програмата PoliticKing, която бе излъчена по руския телевизионен канал Russia Today.

Представители на Тръмп заявиха, че той не е знаел, че дава интервю за Russia Today, предава РИА. Според Лари Кинг интервюто, което е записано в сряда сутринта е договорено между неговите продуценти и той не е знаел какво е говорено на представителите на Тръмп.

Кинг подчертава, че той не произвежда програма за руския канал, който само закупува правото за излъчване и се явява разпространител. „В повечето програми на PoliticKing, около 50 процента, Русия е критикувана“, казва Лари Кинг. Той бе прекъснат от журналистка от CNN с въпрос дали получава указания от RT за подаване на материала.

„Никога в живота ми никой не ми е казвал какво да говоря и какво да не говоря, никога не са ме давали под съд и доказателството за това е, че програмата върви вече три години. В нея Путин е критикуван почти всяка седмица. Ако я редактираха аз щях да помоля да се прекратят отношенията с тях“, казва Лари Кинг.

Той твърди, че познава Тръмп от 40 години и го е интервюирал стотици пъти. Кинг казва също, че е приятел и с Клинтън и няма да разкрива за кого ще гласува. Според Хилъри Клинтън „нищо вече не може да я учуди“, но определено е разочарована от факта, че борещият се за президент на САЩ продължава без всякакво достойнство да възхвалява руския президент, при това по руска телевизия.

„Доналд Тръмп нанесе удар по американските медии по руската държавна телевизия“, написа Time.