Интелигентност или вероломство?

Интелигентност или вероломство?

Публикувано от:

Автор: Калина Андролова.

Израелският вестник “Israel Hayom” написа преди време по повод плавното разширяване на бежанския поток, че всъщност се случва едно „тихо ислямско завоевание” на Европа. Текстът беше публикуван много преди началото на масовото преселение и проницателно описваше начина, по който Европа ще потъне, буквално, в културно-религиозната прегръдка на неевропейците и ще се промени.

Западният свят се плаши от джихада и тероризма, и не обръща особено внимание на това, че ислямът придава много по-голямо значение на мисионерството. В предишните векове разпространението на исляма се е осъщестявало със силата на оръжието. Само че новото време, с неговите нови войни на удобния фон на глобализацията и мултикулти доктрината, предполага друг тип оръжия: имиграция, демография, икономика. Съвременните духовни лидери на ислямския свят са разработили дори система от мерки за смекчаване нормите на шариата, за да се облекчи придвижването на мюсюлманите по социалната стълбица. Целта е мюсюлманите в западния свят да нямат идеологически пречки за интеграция и включване в обществения живот. Както и това – много нови хора да бъдат привличани да приемат исляма, макар и да не са готови да спазват всички религиозни норми.

С тези идеи се занимава организацията European Council for Fatwa and Research (ECFR), начело на която стои шейх Юсуф ал-Карадауи, който е свързан с „Мюсюлмански братя” и може да се каже, че е най-авторитетният мюсюлмански богослов в наши дни. Разбира се, както се досещате организацията е позиционирана в Лондон, но се финансира предимно от Катар. Институцията на шейх Юсуф, пише израелската преса, се състои от различни структури и подорганизации като например UOIF, организацията на ислямското духовенство във Франция. Шейх Юсуф ал-Карадауи често казва за Европа: „Не е нужно завоеванието да се осъществява със силата на оръжието. Ние ще превземем тези страни без всякаква войска. На нас ни е нужна само армия от богослови и проповедници, които да говорят за исляма на всички езици и диалекти.”

Затова организацията на Юсуф се занимава със създаването и разпростирането на мрежа от джамии, религиозни училища, центрове за подготовка на имами и проповядване на ислямската религиозна норма. Това, разбира се, е по-интелигентният начин за подмяна на европейската християнска култура, просто като се потопи Европа и се разтвори в ислямското множество.

Източник: “Деконструкция”, БНР/Поглед Инфо.