Икономическият форум в Санкт Петербург завърши, без участието на България

Коментар: Васил Василев, фейсбук

Икономическият форум в Санкт Петербург, наричан руския Давос, завърши. Сключени били сделки за около 30 милиарда евро, без тези, чиито обем е търговска тайна. Бизнесът и политици от цяла Европа се бяха изсипали там. Четвърт от участниците са били американци. Една от сключените от тях сделки била за 10 милиарда долара. Огромен павилион имаше Сърбия. Гърция и Турция бяха сред почетните гости.

Казват, че е имало представители от над 140 държави. България, по всичко изглежда, не беше между тях. На пилоните се вееха неизброимо много знамена. Нашето не го видях, най вероятно не е било вдигано, защото никой не е бил там от наше име.

Позор, сто пъти позор за Борисов – 3. Това правителство нарочно прави-струва името на България да се чува колкото се може по-малко по света. Миналия месец не бяхме и на форума в Пекин, където Турция, Гърция и Сърбия си уреждаха големи сделки и утвърждаваха позициите си за наша сметка. България отсъстваше. Изпадаме в невиждана през последните 50 – 60 години международна изолация, която не виждам как ще се разкъса с това правителство на власт.