Изненадващо предложение на САЩ: Признават Крим за руски за мир в Донбас

В САЩ обсъждат поредната инициатива за стабилизиране на положението в Украйна. Вместо защита на целостта на Украйна ще се предложи да се признае Крим за руски, а в замяна да се постигне мир в Донбас, пише руския сайт Крым.Реалии, цитирани от frognews.bg
Американският конгресмен от Републиканската партия Дан  Хънтър в интервю за „Гласът на Америка“ казва, че Тръмп може да се договори с Путин за стабилизиране на ситуацията в Украйна. На Украйна ще се наложи официално да признае Крим за руска територия. Това заявление на съветника на Тръмп предизвика истински шок в Киев.

„Готова ли е Украйна да признае Крим за руска територия, след като там живеят много руснаци?  Какво искат украинците? Съединените щати да нахлуят в Крим? Това няма да стане никога. Какъв тогава е изходът? Русия не иска да даде Крим, но е готова да има мир в Източна Украйна. Нима това е лошо?, пита конгресменът.

В същото време Хънтър предлага САЩ да помогнат за въоръжаването на Украйна, за да е ясно, че всякакви руски претенции за други украински територия на запад, ще срещнат отпор.