Изненадващо почина началникът на руското военно разузнаване

Изненадващо почина началникът на руското военно разузнаване

Публикувано от:
Генерал Игор Сергун, началникът през последните 4 години на Главното разузнавателно управление (ГРУ) на руската армия, почина изненадащо на 3 януари 2016 г. на 58-годишна възраст, предаде РИА Новости.

За това медиите научиха от съболезнователната телеграма, публикувана на сайта на руския президент Владимир Путин. В нея се изразяват съболезнования за скоропостижната кончина на генерала.

“Колегите и подчинените му го познаваха като истински боен офицер, опитен и компетентен командир, мъжествен и истински патриот”, отбелязва Путин. “Те го уважаваха за неговия професионализъм, твърд характер, честност и порядъчност.”

Сергун, бе още зам.-началник на руския Генщаб и ръководеше ГРУ от края на 2011 г., когато смени на поста генерал-полковник Александър Шляхтуров.

Сергун е роден на 28 март 1957г., постъпва в армията през 1973г., а в разузнаването – през 1984г. През 1998г. е бил военен аташе на Русия в Албания. Възпитаник е на Московското Суворовско военно училище, на Московското висше общовойсково командно училище “Върховен Съвет на РСФСР”, на Военната академия на Съветската армия и на Военната академия на Генщаба на въоръжените сили на Руската федерация.