За първи път в Русия раздават жилища по програмата „Жилище за руското семейство“

В Приморието за първи път в Русия раздават жилища по програмата „Жилище за руското семейство“. В региона на Усурийск, в микрорайон „Радужний“, шест блока вече са практически готови да посрещнат новодомците, пише Руски Дневник.

В този микрорайон ще бъдат построени общо девет триетажни блока, с обща площ от 12 хил. кв. м, 7 хил. от които ще бъдат отпуснати за участници в програмата. Първите 150 семейства, участващи в нея, ще могат да се настанят в новите си домове още в началото на следващата година.

Сред участниците в програмата има семейства от различни райони на Приморието. Те са подписали договори за покупка на жилища от тази категория в „Радужний“. В течение на няколко години в този микрорайон ще бъдат построени многоетажни секционни блокове, градски жилища и еднофамилни къщи с обща площ от около 200 хил. кв.м. А от тях 25 хил. ще бъдат предназначени за програмата „Жилище за руското семейство“. Около 500 семейства ще могат да си закупят апартаменти по цени, които не надвишават 35 хил. рубли за кв. м (около 1 000 лв. към дата 19.10.2015 г.). Освен Усурийск, от Приморието в програмата участват Владивосток и Находка.