Захарченко предаде на ОССЕ свалено от украински танк знаме със свастика

Лидерът на Донецката народна република (ДНР) Александър Захарченко предаде на представителите на ОССЕ свалено от украински танк знаме с фашистка свастика, съобщи в четвъртък ръководителят на президентската администрация на републиката Максим Лещенко, предаде РИА Новости.

В четвъртък в ДНР е обявен ден на траур в памет на загиналите при обстрела на украинската армия. По-рано стана известно, че около 7 хил. души са се събрали на площад „Ленин“ в центъра на Донецк на протест срещу нарушенията на Киев на Минските споразумения.

„Александър Владимирович (Захарченко) лично предаде на представителите на ОССЕ украинското знаме с фашистка свастика, свалено от танк в един от украинските батальони“, каза Лещенко.

Той припомни, че в сряда по време на обстрела служителите на министерството на извънредните ситуации са успели да извадят и да спасят от останките на обстреляните сгради две момиченца: на четири годинки и на три месеца.

Упълномощеният от руското министерство по въпросите за правата на човека Константин Долгов по-рано заяви, че Русия се надява на адекватна международна реакция срещу използването на нацистка символика от батальоните на Националната гвардия на Украйна.