Захарова: САЩ, ругаейки РФ, искат „да скочат на крилото“ на изтребителите й

САЩ заемат двойствена позиция по отношение на Русия, счита официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова. Това тя написа на страницата си във Facebook, като публикува снимка от министерската среща за Сирия, която се провежда днес във Виена.

Захарова отбелязва, че руският външен министър е настанен в средата на масата до държавния секретар на САЩ Джон Кери, въпреки твърденията на официалния представител на Белия дом Джош Ърнест, който по-рано заяви, че Русия е изолирана и дружат с нея само Сирия и Иран.

Според Захарова, в подхода на САЩ към международните отношения се наблюдава ясна тенденция: „от дуализъм към раздвоение“.

„От една страна, всеки ден казват на целия свят, че „Русия е изолирана много сериозно“ (от същото изявление на Белия дом). А от друга, се опитват по всички възможни начини да скочат на крилото на отлитащия в сирийската далечина руски изтребител. Макар и да трябва да скачат – вратите на информационния център в Багдад са отворени за всички, включително и за Вашингтон“, заключи Захарова.