Захарова „преведе“ статия на Столтенберт на езика на „реалната политика“

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова коментира в подигравателен тон интервюто на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за „Гардиън“, в което шефът на алианса изрази надежда, че САЩ няма да преразгледат отношенията си с НАТО, съобщи RT в неделя (13 ноември).

„Резюме на публикацията, в превод на езика на real politic: „А кой ще ни издържа и ръководи? Кой ще ни плаща за това мракобесие, което ние разпространяваме с благословията на Вашингтон? Та ние през последните години ние се отучихме да мислим и действаме самостоятелно. Бяхме готови на всичко заради американския истаблишмънт, включително да разполагаме войски и оръжие на суверенни територии в мирно време. Сега как ще гледаме народите си в очите?!!“, иронизира Захарова на страницата си във Facebook.

Ранее генеральный секретарь НАТО Йенс Столтенбер

По-рано генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че сътрудничеството между Европа и САЩ е от полза и за двете страни. Както и че присъствието на НАТО в близост до границите на Русия е пропорционален отговор на действията на руската страна.