Захарова: Опитите на Запада да накара Русия да се „оправдава“ за действията си сработиха в нейна полза

Опитите на Запада да накара Русия да се „оправдава“ за действията си сработиха в нейна полза, заяви в неделя официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, предаде РИА Новости.

„Ако това е била целта им, то всъщност тя сработи само в наша полза, защото информационно ние дълги години бяхме мудни“, каза Захарова в интервю за предаването „Поздняков“ по телевизия НТВ.

По думите й това ниво на откритост, която днес демонстрират руските ведомства и работата, която те провеждат – всичко „това е така, както трябва да бъде“.

„Работата ни е с цел да обясни това, което прави Русия в една или друга насока. Считам, че това е необходимо за собствения ни живот, за да разбират нашите граждани какво се случва“, каза официалният представител на МВнР на Русия.

„В крайна сметка ние започнахме да повишаваме нивото на информираност на населението до това, на което трябва да се намира. Но ние сме такива. В мирно време не винаги умеем да го правим. Затова, когато разбудиха мечката, то вече ще е на необходимото ниво“, добави Захарова.