Захарова: Москва очаква от Вашингтон коментар относно разследването на смъртта на бившия руски министър на печата

Захарова: Москва очаква от Вашингтон коментар относно разследването на смъртта на бившия руски министър на печата

Публикувано от:

Москва очаква коментар от Вашингтон за това как върви разследването на смъртта на бившия руски министър на печата Михаил Лесин. Това съобщи на страницата си в социалната мрежа Facebook официалният представител на МВнР на Русия Мария Захарова, предаде телевизия „Звезда“.

В случай, че информацията за причините да смъртта на Лесин бъде потвърдена, Русия ще изпрати на САЩ искане за международно-правна помощ.

Захарова поясни, че руското посолство в САЩ много пъти е отправяло запитвания за резултатите от разследването на причините за смъртта на руския гражданин. „Никаква съществена информация американската страна не ни е съобщавала. Очакваме от Вашингтон съответните разяснения и официални данни относно хода на разследването“, пише представителят на руското външно министерство.

Припомняме, че по-рано представителят на съдебната експертиза на Вашингтон Лашон Бимон съобщи пред RT, че според извършената аутопсия смъртта на бившия руски министър е настъпила в следствие на удари с тъп предмет в главата, врата, тялото и крайниците.

57-годишният Михаил Лесин е бил убит на 5 ноември миналата година във Вашингтон. Тялото му е открито от камериерка в хотел в центъра на града.

Пристигналите на място медици не открили признаци на насилствена смърт и първоначалната причина за смъртта на Лесин е била сърдечен пристъп.

Михаил Лесин заема поста министър на печата и масовите комуникации между 1999-та и 2004-та година.