Захарова: Казаха ни, че „Русия ще разбере какво е болка!“ (ВИДЕО)

Дипломати са заплашили Русия, че ще разбере какво наистина е болка и това се е случило на дипломатически преговори през октомври и ноември 2015 година. Това заяви в интервю за предаването „Неделна  вечер“ по руската телевизия „Россия 1“ в неделя (25 декември).

„Помолиха ни да ви предадем най-остър сигнал: Русия ще я боли. Ще направят така, че Русия наистина  да усети какво е болка“, казали дипломатите на Захарова. „Имайте предвид, че всичко, което правите реално, ще бъде отхвърлено с информационни кампании, които ще преиначат резултатите от работата ви. Вие ще се борите с терористите. Но ще изглеждате точно като агресори“, заявявали нееднократно дипломати на преговори през октомври и ноември 2015 година.

„Не мога да цитирам директно преговорите, които бяха закрити за пресата. Мога да кажа, че тези думи ни бяха предадени и предавани нееднократно през октомври, през целия октомври 2015 година в хода на преговори между външнополитическото ведомство на Русия с чуждестранни колеги. Става въпрос за чуждестранни колеги на (руския външен министър –бел.ред.) Сергей Лавров, които се числят към най-напредналите и цивилизовани страни. Става въпрос за хора, които са световен елит. Тези думи ни бяха предадени“, каза Захарова.