Започна внезапна проверка в Иркутското ракетно съединение на РВСН

Командването на Ракетните войски със стратегическо предназначение (РВСН) започна внезапна проверка за бойна готовност на Иркутското ракетно съединение, в хода на която е планирано условно изстрелване на ракети. Това съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на заявление на официалния представител на войските полковник Игор Егоров.

„На командването на дивизията бе разпоредено привеждането на всички части и подразделения на съединението в степен на бойна готовност“, заяви Егоров.

Особено внимание по време на проверката ще бъде отделено на готовността на дежурните сили на съединението и ракетните полкове, уточни още полковникът. Освен това, ще бъдат проверени още организацията на инженерния, тиловия и бойния обезпечения, охраната и отбраната, действията на противодиверсионните формирования.

Проверката ще продължи до събота, 12 юли.

От 21 до 27 юни се проведе внезапна проверка на войските от Централния военен окръг (ЦВО), в която участваха повече от 65 хил.военнослужещи, бяха задействани 5,5 хил.единици автомобилна и бронетанкова техника, повече от 180 самолета и 60 хеликоптера. На различни полигони по единен замисъл бе отработено провеждането на миротворческа операция.