Заподозрян за убийството на Никита и майка му проговори

Основният заподозрян за убийството на 5-годишното дете, чието тяло бе намерено в куфар край Пасарел, и неговата майка Ана Леонтиева проговори пред руския вестник „Комсомолская правда“.

50-годишният Герман Костин заявява в интервюто,  че няма нищо общо с престъпленията.

В момента той се намирал в Истанбул и твърди, че не се укрива. Костин казва пред руското издание, че живее в Кипър заедно със съпругата си и двете си дъщери.

Убитата Ана Леонтиева била негова съседка там и съпруга на негов приятел – Вадим Плотников. Двамата купили апартамент в Кипър, където живеела Ана със сина си, а съпругът ѝ идвал да ги вижда.

По думите му обаче Ана се влюбила в мъж от Турция. Тя дошла в България преди няколко месеца заедно със семейството на Костин. Руснакът разказва, че жената го помолила да не казва на съпруга ѝ къде живее. Самият той пък бил за последно в България преди Нова година.

Костин видял Ана и сина ѝ за последно в началото на февруари в София.

Те се качили в скъпа кола, с турска регистрация, заедно с мъж на около 35 години от кавказки произход. Тогава Костин видял за пръв път мъжа, когото малкият Никита нарекъл Паша.

По думите на Костин Ана не е имала финансови проблеми. По време на престоя им в България Никита и малката дъщеря на Костин дори ходели заедно на уроци по тенис.

Костин отрича появилата се информация, че е бил офицер в руската армия в Афганистан и Чечения. Той уточнява, че в периода 1983 -1985 г. е служил на границата с Иран.

„Никога не съм убивал човек, не зная как“, категоричен е той.

На 2 март в Приморско бе открито разчленено тялото на жена, за която се предполага, че е рускинята Ана Леонтиева. 20 дни по-късно бе намерен и трупът на 5-годишно дете в куфар край Пасарел. За момента момченцето бе разпознато като русначето Никита Леонтиев, син на убитата по-рано жена.