Заловиха Олег Ляшко, който предлагаше смъртно наказание за демонстрантите

Според данни на привържениците на федерализацията в Украйна, Олег Ляшко се е появил в Донецка област, за да саботира провеждането на референдума. Именно той е ръководил специалната операция по превземането на сградата на управлението на вътрешните работи в Мариупол на 9 май, съобщават от lifenews.ru.

Непосредствено след съобщението за задържането му, на страницата на Ляшко в една от социалните мрежи се появи запис, в който самият той опровергава слуховете.

В мрежата многократно бяха публикувани видеоматериали, на които се вижда как депутатът издевателства над хора, подкрепящи провеждането на референдума. Един от тези хора е министърът на отбраната на самопровъзгласилата се Донецка народна република.

Кой е Олег Ляшко

Олег Ляшко е известен с резките си изказвания по адрес на руснаците и противниците на киевските власти. През месец март той внесе законопроект, в който предложи „ участниците в сеператистките протести за присъединяване към Русия“, а също и тези, които възпрепятстват движението на военни и военна техника, за изменници и съучастници на окупаторите. Срещу тях Олег Ляшко предлагаше смъртно наказание.