Завършиха плановия ремонт на големия десантен кораб „Цезарь Куников“

Плановият ремонт на корабите „Ладный“ и „Пытливый“, както и на големия десантен кораб „Цезарь Куников“ от Черноморския флот бе напълно завършен. Това съобщи официалният представител на ЧФ Вячеслав Трухачьов, цитиран от ТАСС.

„През 2014 г. в рамките на държавния план за отбрана специалисти от предприятията за ремонт на кораби към Черноморския флот изпълниха работата си по обслужването и ремонта на 225 обекта. В това число бяха проведени 60 ремонта на бойни кораби, което почти наполовина превишава показателите от 2013 г. Приоритет за ремонт бяха плавателните съдове на ЧФ, изпълняващи задачи в далечната морска зона“, каза Трухачьов.

Според него за своевременната реализация на обществените поръчки в отбраната през 2015 г. за ремонт на плавателните съдове във флота „се планира създаването на участъци за производство, съответстващи на съвременните изисквания и технологии, да бъде закупено ново оборудване и да продължи поетапната замяна на машини и оборудване, за да се гарантира готовността за обслужване на новите кораби, които през тази година ще постъпят в състава на ЧФ“, каза още Трухачьов.