Журналист от украинската УНИАН: Путин е много готин тип

Кореспондентът на украинската информационна агенция УНИАН в Москва Роман Цимбалюк разказа в ефира на LifeNews, че не е усетил никаква враждебност от страна на руския президент Владимир Путин, когато е задал въпроса си по време на пресконференцията, която се проведе вчера. Журналистът споделя, че се чувства удовлетворен от факта, че руският държавен глава знае, че в опълчението на Донбас наред с украинците, участват и руснаци.

„Путин е наистина много готин тип. Той е президент на велика страна и аз не забелязах никаква агресия спрямо мен. Аз съм само един кореспондент, а той е президент на Руската федерация”, каза Цимбалюк.

Според журналиста руската страна за първи път на толкова високо равнище признава, че в Украйна има „руски военнопленници”. Всъщност руският президент в разговора си с украинския журналист подчерта само, че в Украйна действително има руски граждани, които, следвайки зова на сърцето си, доброволно са приели участие в бойните действия. При това Путин призова тези хора да не бъдат наричани наемници, тъй като те не получават пари за това, което вършат.

Цимбалюк, след като получи отговор от Путин по повод делото срещу Надежда Савченко, остана недоволен от това, че украинци по негови думи „лежат в руските затвори”.

Припомняме, че Владимир Путин поясни пред журналиста от УНИАН, че осигуряването на безопасността на колегите му от ВГТРК в Украйна влиза в задълженията на украинските държавни структури. Въпреки това, двама руски граждани са били убити, и сега руското следствие предстои да разследва степента на вина на пилота Надежда Савченко. Руският президент подчерта, че ако съдът оправдае Савченко, тя ще бъде освободена незабавно.