Ердоган: Турция възнамерява и в бъдеще да защитава границите си така, както със Су-24

Ердоган: Турция възнамерява и в бъдеще да защитава границите си така, както със Су-24

Публикувано от:

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че в случай на нарушаване на въздушните граници на страната, отговорът ще бъде същият като този при инцидента със сваления руски бомбардировач Су-24, предаде РИА Новости.

„Ако днес се случи същото нарушаване на въздушните ни граници, ние сме в състояние да дадем същия отговор“, заяви той в четвъртък на заседание на ръководителите на администрациите на селските райони в Анкара.

Припомняме, че във вторник руски Су-24 претърпя катастрофа в Сирия. Президентът на РФ Владимир Путин съобщи, че той е бил свален с ракета „въздух-въздух“ от турски изтребител F-16 и е паднал на територията на Сирия на четири километра от границата с Турция. Руският президент определи това като „удар с нож в гърба“ от страна на съучастниците на терористите. Турция твърди, че руският самолет е нарушил въздушното пространство на страната в района на границата със Сирия. Генералният щаб на ВС на РФ заяви, че Су-24М не е пресичал границата с Турция и това се потвърждава от данните на сирийската противовъздушна отбрана.