Ексадвокатът на Тимошенко замесен в търговията с органи на украински войници?

Днес в мрежата активно се обсъжда шокираща новина: бившият адвокат на Юлия Тимошенко Сергей Власенко е замесен в търговията с органи на ранените украински войници. Неговата страница в социалната мрежа бе разбита от хакери и там е открита кореспонденцията на Власенко с немския доктор Олга Вибер, в която става въпрос за доставки на „материал” (човешки органи), съобщават от телевизия „Россия-24”. Кореспонденцията е водена в периода от февруари до юни тази година на руски език.

„Ето че и аз съм тук. Нашата втора партия мина добре, клиентите са доволни, появиха се и нови. Съдейки по новините, събитията са на наша страна. Как мислиш, дали ще променят курса?”, пита Вибер в едно от съобщенията, очевидно имайки предвид активната фаза на силовата операция в югоизточната част на Украйна.

„Не се предвижда, ще има с какво да работим! Нашите западни партньори с политиката си създават не само добри условия за нас, но и най-важното – количество!”, заявява в отговор Власенко.

„Поръчките се увеличават, стигат ли ти хора?”

„Засега се справяме със същите ресурси, просто работят по-интензивно, от доброто заплащане никой няма да се откаже”.

Вибер описва подробно каква точно „стока” й е необходима. Например: „17 сърца, 50 бъбрека, нов черен дроб – 35 броя, 30 панкреаса и 5 бели дроба”. За тази цел използват съкратени термини на английски език: сor-сърце, nep – бъбрек, hep – черен дроб, pan – панкреас, pul – бял дроб.

Доставчик на „малотрайната стока” е командирът на отряда „Донбас” Семьон Семьонченко.

На моменти Вибер се оплаква пред Власенко за некачествената стока, а той на свой ред се оправдава с тежките условия на работа: изземането на органи у още живи хора, както се изисква от немците, той не може да осигури, тъй като е забранено от ръководството на СБУ (Съвета за сигурност – бел.ред).

„Серьожа, аз направих поръчка, но в последната пратка имаше много некачествена стока! Така ме подвеждаш”, казва лекарката.

„От моя страна за това и дума не може да става, на теб и Наливайченко ти каза това в последния разговор! Има голям риск от изтичане на информация, както и много въпроси от местния персонал, а аз с това не желая да съм свързан”, пояснява Власенко.

Самият той се нахвърля над Семьонченко: „Побързайте, защото, ако не се вместите в 14 часа от момента на изземане, то ние ще получим само 30 % от стойността! А това означава, че вие няма да получите екипировката си, разбираш ли?”.

„Напълно наясно съм, Сергей Владимирович. Ние се стараем, имаме много загуби. Ето, в последния ход изгубихме 20 момчета”, оправдава се доставчикът.

Власенко: „Работете. Следващото изземане трябва да направите „според технологията”. Иначе ще подведеш не само мен!”

Източник: КП