Европа се самоубива, като приема бежанците

Интервю с Волен Сидеров от Ясен Казанджиев, „Стандарт“.

– Г-н Сидеров, снимката на удавеното 3-годишно сирийско момченце Айлан потресе света и вероятно промени позицията на ЕС за бежанците. Като политик, журналист и богослов – как ще коментирате бежанската криза и какви са хуманитарните и политическите ходове на Европа и в частност на България за справянето с нея?

– А задава ли някой въпроса кой го е вкарал това 3-годишно дете в морето, за да се удави и да виждаме тази снимка, която наистина е потресаваща? Какви са тези родители? Това е въпросът, който трябва да задаваме. В много случаи има деца, които биват използвани за политически цели. Спомням си през май 1989 г. – още преди да падне Живков, когато под натиск и влияние от турските служби в България мюсюлмани организираха демонстрации и нападаха сгради на МВР и на общински съвети. И тогава напред те слагаха деца, така че ако стане нещо – да пострада детето. И наистина беше загинало едно дете. Сега аз обвинявам тези родители, които са хвърлили това дете да плува с голям риск да загине. Преобладаващата част от тези хора, които идват в Европа, не са политически бежанци, а са нелегални икономически имигранти, които търсят доброто заплащане от социалната система на европейските страни и са подтиквани от държави като САЩ да отидат в Европа. Всички разгорени конфликти и разрушени държави в Африка, Либия, Египет и арабските революции, които станаха, бяха организирани от службите на САЩ и на някои местни държави като Саудитска Арабия, Израел. Резултатът е хаос, овладяване на цели страни от мюсюлмански екстремисти. Войната на САЩ срещу Ирак превърна страната в терен за „Ислямска държава“.

Действията на Вашингтон в геополитически план подтикнаха тези бежански вълни. Аз дори намирам и умисъл, защото за Щатите е изгодна слаба Европа, която е затрупана от проблеми, те да се явяват като миротворци и да бъдат главният фактор за тяхното решение. Защо в САЩ не отиват бежанци? А американски държавници размахват пръст към европейските страни и им заповядват да ги приемат. „Приемете ги вие“, би трябвало да каже Европа, но тя в момента е една пародия на съюз, една марионетка на Щатите. В европейските държави в момента няма лидери на ниво, които да кажат, като Шарл дьо Гол през 1965 г.: „Аз излизам от НАТО, защото не ми е изгодно“. Вместо Европа да каже, че това са нелегалните имигранти и нарушители на закона, тя разпределя квоти и България, естествено, е в цялата тази самоубийствена ситуация и жертва. Нашите държавници също са слаби и безхарактерни и веднага се съгласяват. Бедна България отделя пари за общежития, за издръжка на тази хора. Огромна част от тях са със сметки, с пачки, с модерни телефони. Те не са бедняци, които бягат само с една риза на гърба си, както са бягали нашите дядовци през 1913 г., когато турската редовна армия ги е клала. От баба си знам, че са хвърляли пеленачета, защото плачат и ще ги издадат, за да спасят другите деца. Тази българска трагедия още не се учи в учебниците. Това са били истински бежанци и този геноцид не е признат от Турция. Затова трябва да престанат тези геополитически хватки, които Щатите прилагат над Европа. САЩ воюват не само с Русия, а и с Европа, които всъщност са с едни и същи интереси. А целта на Щатите е да ги отслабят, разцепят и го правят. Но ние трябва да се опънем.

– Защо мигрантите, които са в по-голямата си част мюсюлмани, избират да дойдат в християнския ЕС, а не търсят спасение в ислямските страни, няма наплив и към Русия?

– Тези групи имат подготвени хора за терористични актове. Тръгват без документи и имат временен статут – ние от „Атака“ сме против това. Вкарахме предложение за законови промени, но те се отхвърлиха. Самата политика на Европа помага на ислямски екстремисти да влизат спокойно в Европа, да си правят своите клетки. Европа сама си слага бомба със закъснител. Защо не отидат в Щатите? Защото не ги пускат. България е партньор на НАТО, но я държат като втора ръка държава и българите трябва да си вадят визи за САЩ. Защо не отиват в Русия? Защото е държава с правила, която си брани интереса и не допуска нелегални.

И при нас има текст в Наказателния кодекс: който нелегално премине границата – лишаване от свобода до 5 г. и екстрадиране. Но държавите в ЕС и България не спазват собствените си закони. Всичко това дава възможност за ислямизиране на Европа, за създаване на бъдеща опасност. Този континент върви към края си и след време ще бъде един огромен бежански лагер.

– Защо световните сили не решат проблема с „Ислямска държава“ и кризата в Близкия изток?

– Кои са световните сили? На първо място винаги се поставят САЩ. Няма как те да решат въпроса с „Ислямска държава“, защото те са я създали. Тези джихадисти и убийци, които в момента разрушават хилядолетни паметници на културата, са въоръжавани, инструктирани и стимулирани от Вашингтон. Ирак беше една добре функционираща държава, светска, а сега е територия на мюсюлмански банди. Знае се, че ислямът воюва с евреите. Но ИДИЛ въобще не се насочва срещу Израел. Не го напада и не прави нищо срещу евреи, а избива християни и мюсюлмани. Да не би да действат по зададен план? Очевидно е така. Има достатъчно доказателства и снимки как американски водещи фигури се срещат с функционери на ИДИЛ. ИДИЛ, „Ал Кайда“ и муджахидините са създания на ЦРУ. Няма как ти, като си създал нещо, да се справяш с този проблем. Това е като Франкенщайн.

– Как ще коментирате решението на България да откаже въздушен коридор на руски самолети за Сирия заради опасения, че може да превозват оръжие вместо хуманитарна помощ?

– Като жалко васално поведение на днешното правителство на България. Особено за външния министър Даниел Митов, който стана такъв, когато беше още действащ служител на американска фирма, подразделение на техните служби. Това е още една стъпка към влошаване на отношенията с Русия, която работи против българските интереси. В същото време България се препълни с американска военна техника. Никой не проверява какво има в нея. Американските бази по договор от 2006 г. не плащат и стотинка и имат право да внасят каквото си искат, а държавата няма право да ги проверява. Може да има биологическо, химическо и ядрено оръжие, но никой няма право да го провери, защото договорът е такъв.

– Очаквате ли ново влошаване на отношенията с Москва, след като наскоро Путин обяви, че Русия и България са близки, въпреки членството ни в НАТО и замразяването на проекта „Южен поток“?

– Този жест на руския президент трябва да подобри отношенията, но за съжаление българското управление е толкова васално спрямо САЩ, че няма как да го оцени. А всъщност това е повод да поправим щетите от спирането на „Южен поток“ и санкциите. „Южен поток“ е изключително изгоден проект за нас. Но той беше спрян от Вашингтон. Ние внесохме в НС проекторешение, с което, ако се приеме, Народното събрание възлага на министър-председателя на България, като отиде в Брюксел във форума на най-високо равнище на държавните глави, да каже, че българската позиция е против санкциите. Ако това стане, ще има една верижна реакция и България може да стане катализатор за спиране на тези санкции, които са антиевропейски и антибългарски.

– На фона на останалите политически сили, които вече започнаха предизборните си битки, „Атака“ не изглежда особено активна. Имате ли вече кандидати за всички региони?

– Изглежда така, защото тези избори са различни от парламентарните. На тези избори се гласува клиентелистки. Те са много по-корумпирани, по-малка е активността. За нас местните избори са по-различни по важност от парламентарните. Иначе имаме във всички областни градове издигнати наши кандидати, чисто партийни. Не правим коалиции в тези големи центрове.

– Ще се появи ли в България аналог на „Сириза“ и върви ли Европа към доминация на радикалните десни партии?

– Ние имаме много по-голямо основание да вдигнем една мощна протестна вълна, но за съжаление българинът е друг по мислене. Той не е толкова колективен индивид. Българският протест много често отсъства или е насочен, финансово подплатен и напълно поръчков, какъвто беше през 2013 г. Сега има повече основания за протест. Нахлузиха ни заем от 16 млрд., превърнаха ни във фронтова линия, младите бягат, но протести няма. Докато в Гърция има по-мощна енергийна обществена вълна. „Сириза“ е ляв проект. В България по-скоро трябва да има ляво социално протестно движение, което да изиска държавна регулация, българска индустрия, връщане на нашите дадености, икономически мощности и природни богатства в български ръце. Всичко това е част от програмата на „Атака“. Така че, ако говорим на аналог на „Сириза“ в България, това не може да е друго освен „Атака“. В идеологически план „Атака“ е най-завършената, пълноценна и автентична партия. Цялата тази лумпенизация, която тече по електронните медии, риалити шоута, турски сериали и пр., цели да отдалечи българина от реалните въпроси и така да бъде по-лесно управляван. Затова моята дейност като политик е била по-скоро просветна през всичките години, отколкото пряко политическа.

– Скоро ще станете баща. Ще промени ли това вашите политически и философски възгледи?

– Политическите, философските и обществените ми възгледи няма да се променят. В чисто човешки план това е събитие, което ми се случва за първи път, не в най-млада възраст, но със сигурност ще имам някаква човешка промяна. Смятам, че синът ми, който очакваме всеки момент, може би до дни, ще продължи това дело и ще бъде българин, който ще работи в България, а не един от младите хора, които бягат навън.

– Какво трябва да се промени в България, за да остане детето ви в родината?

– Трябва да си върнем националното достойнство, което да означава, че българинът няма да получава 5 или 10 пъти по-малко за една и съща работа със западняка, а да получава същото заплащане. Нашата идеология е за премахване на колониалния модел и връщане на достойнството на икономическата самостоятелност на България. Тогава един млад човек ще предпочете да е тук, ако той тук може да се реализира и да изкарва достойно заплащане. Скоро разговарях с човек на двайсетина години. Каза ми, че отива да работи в Англия, в един склад. Ще работи по 12 часа, прав, без прекъсване. И ще получава 3000 лева. Ще работи като роб, ще бъде смятан за втора ръка, а ние не можем да му осигурим тези пари тук. Когато кажа в парламента да променим доходите, започват подхвърляния и иронии, все едно съм казал някоя шега. Цената на труда е основен фактор, който да задържа младите хора тук.