Евродепутати на визита в Крим искат да се върнат през лятото като туристи

Европейските парламентаристи, които са на посещение в Крим, заявиха, че искат да се върнат на полуострова през лятото като туристи, съобщи РИА „Новости“.

Чуждестранната делегация от редица европейски страни, която пристигна в Крим по инициатива на партията „Справедлива Русия“, се срещна с редица представители на местната власт и посети множество забележителности. В делегацията имаше парламентаристи от Чехия, Сърбия, Черна гора, Великобритания, Бразилия и Киргизстан. По данни на организаторите е имало и заявени участници от Украйна, Латвия, Литва и Унгария, но те са отказали да дойдат в последния момент.

„Крим е прекрасно място и там живеят прекрасни хора. От общуването с тях веднага си личи, че референдумът в Крим е бил честен. Като юрист мога да кажа, че случилото се в Крим е извършено абсолютно легитимно, лично у мен остана един въпрос: „Защо бяха въведени санкциите и как да бъдат премахнати?“, заяви Найджъл Съсман от британската Партия за независимост.

Депутатът от сръбския парламент Милован Боич също изрази мнение, че от посещението в Крим е разбрал на коя страна е истината.

„Имам голям опит и много добре разбирам, след като бях в Крим, къде е истината и къде не е. От своя страна ще направя всичко възможно да занеса правдива информация не само до своите граждани, но и до европейците“, заяви Боич.

„Смятам, че цялото недоволство на Украйна не е обосновано… Цялата тази история за нарушения на правата на човека, за които говори Киев, – това е само доказателство, че Западът изпитва страх пред силната Русия“, допълни той.

След посещението парламентаристите изразиха желание отново да дойдат в Крим.

Източник: pogled.info