Дясната ръка на Коломойски може да е свързан с Boeing-777

Дясната ръка на олигарха Коломойски, команадирът на батальона „Днепър“ Юрий Берьоза, може да е свързан с крушението на малайзийския боинг в източна Украйна, предаде телевизионния канал „Звезда“.

Напомняме, вчера се появи още една версия по трагедията с авиокатастрофата, според която губернаторът на Днепропетровска област Игор Коломойски има участие в свалянето на малайзийския боинг в източна Украйна. Тази версия допуска зам.-говорителят на Държавната дума Сергей Неверов.

Напомняме, че преди крушението боингът е бил координиран от диспечери на Днепропетровското летище, които в момента са задържани от Специалните служби за сигурност на Украйна.

Юрий Берьоза е един от съдружниците на олигарха Коломойски, а паралелно с това и командир на батальона „Днепър“. По негова наредба през юни, са били задържани и зверски пребити журналистите от тв канала „Звезда“. Берьоза е професионален зенитчик. Странно е съвпадението, защото неговия бос Коломойски като губернатор на Днепропетровска област, разполага с необходимото влияние да нареди на днепропетровские диспечери да сменят маршрута на малайзийския боинг.

Берьоза с Коломойски

Берьоза е известен със своите крайно националистически убеждения. Той подкрепя киевските власи, а от април 2014 г., ръководи спецподразделението на Националната гвардия на Украйна батальона „Днепър – 1“. В резултат на указанията му и действията на подчинените му бойци, са загинали десетки опълченци и мирни граждани в източна Украйна.