Досегашният “бизнес” с Европа вече е невъзможен, категоричен Лавров

Досегашният “бизнес” с Европа вече е невъзможен, категоричен Лавров

Публикувано от:

Русия няма да се отказва от сътрудничеството с Европа, защото това би било като самопрострелване в крака, ала досегашният “бизнес” с Европа вече е невъзможен. Това обяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

Лавров допълнил, че отношенията, които е имало между Русия и Европа в досегашния им вид, вече били невъзможни, а и не били нужни на Русия.По думите му, досега според тези отношения Русия е била длъжна да направи това или онова.

“Ние искаме равноправно сътрудничество”, добавил той.Руският външен министър посочи във връзка със санкциите на Запада, че въпросът за изолация на Русия не заслужава дори да бъде обсъждан, като такива действия разрушавали системата на международните икономически отношения и принципите, на които тези отношения се крепят.

Относно санкциите на Запада срещу Русия Лавров изрази мнение, че целта им е смяната на режима на Путин, а не просто Русия да бъде заставена да промени политиките си.

Относно Украйна външният министър на Русия каза, че Западът е действал, като е рискувал всичко и се е опитал да надхитри Русия.”Или както казват хулиганите, те искаха да ни прецакат, да ни заставят да преглътнем унижението”, каза Лавров.

Руският дипломат номер едно посочи, че според анализаторирастяло несъответствието между амбициите и реалните възможности на САЩ и това несъответствие се дължало на промяната на реалността. Като пример Лавров посочи факта, че седморката на развиващите се пазарни икономики има по-голям БВП, отколкото западната седморка Г-7./Нюз.бг