Дори и Мелания не успяла да откъсне Тръмп от разговора му с Путин

Дори първата дама на САЩ Мелания Тръмп не успяла да попречи срещата между президентите на САЩ и Русия в Хамбург да продължи далеч по-дълго от предвиденото, предаде Ройтерс и Бтв

Разговорът между Тръмп и Путин в рамките на срещата на върха на Г-20 продължи 2 часа и 15 минути, далеч повече от планираните 35 минути.2111410292

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън разказа, че на няколко пъти се опитал да напомни на президента Тръмп за напредващото време.

„Една от причините да продължи толкова дълго е, че след като се срещнаха и доста бързо се опознаха, имаше толкова много неща, които да се обсъдят. Имаше такова ниво на ангажираност и обмен на мнения, че никой от двамата не искаше да спира“, каза Тилърсън пред журналисти.

„Трябваше на няколко пъти да напомням на президента (за изминалото време – б. ред.) Хора надникваха в стаята. По едно време даже изпратиха първата дама в опит да ни изкарат оттам. Обаче не се получи. След като тя дойде да ни види, продължихме още един час. Така че тя очевидно не успя“, добави Тилърсън.