Докато в Украйна бушува война, жената на Порошенко се снима за модно списание

Първата дама на Украйна проведе шестчасова фотосесия за сп. ELLE, специално заради която пристигна фотограф от Англия

За някои в Украйна е война, а за други животът продължава да тече с пълна сила. Първата дама на Украйна може би трябва да се позамисли повече за съдбата на мъжа си, под ръководството на когото е цялата държава, разпокъсана от политически противоречия, потънала  в кръв и икономически проблеми. Болшинството експерти прогнозират, че Порошенко няма дълго да се застои на президентския пост. А Марина Порошенко в същото време си прекарва времето доста приятно и далеч не в размисли за съдбата на родината. Вместо да съпровожда мъжа си във визитите зад граница (днешният президент на Украйна не е много канен на такива, пък и самият той не се отдалечава много от Киев), Марина Порошенко реши да се снима за украинското издание на модното списание ELLE. Интервюто с първата дама на Украйна ще излезе в септемврийския брой, но редакцията на изданието още от сега рекламира броя, примамвайки читателите.

Корица на сп. ELLE

Разбира се, снимките на Марина Порошенко са на първа страница на списанието.

„Украинците с голямо уважение посрещнаха новата първа дама на страната – Марина Порошенко. Тя е сред тези героини, които са достойни за гордост. Идеята да се направи интервю и фотосесия с Марина Порошенко бе посрещната горещо в редакцията на изданието, и ние с особен ентусиазъм се заехме с нейното реализиране”, пише главният редактор на списанието Соня Забуга.

В редакцията дълго обмисляли по какъв начин да представят мадам Порошенко. „Вдъхнови ни опитът на колегите, които са правили фотосесиите на Карла Бруни – Саркози и Мишел Обама”, признава художественият редактор на изданието Олга Тополницкая.

Марина и Петро Порошенко

Фотосесията на мадам Порошенко се проведе далеч от Майдана. И това е напълно логично. Нали именно Майданът доведе на власт мъжа й и по този начин я направи първа дама.

Само че на Майдана не е никак бляскаво. Затова снимките на Марина Порошенко се проведоха в историческа сграда (сега правителствена резиденция) в самия център на Киев. Сградата е наричана от местните „Къщата с химерите”.

„Там е невероятно колоритно. Гениалният архитект Городецки е създал шедьовър, който не може да не вдъхновява. И, разбира се, това е страхотна снимачна площадка, особено подходяща за фотосесия на първата дама”, споделя заместник главният редактор на списанието Рита Мороз.

Марина Порошенко пристигнала на снимките с двете си дъщери Евгения и Александра, които участвали в един от снимачните сюжети. Специално за фотосесията пристига известният лондонски фотограф Хайф Уолърс Олсън, а самите снимки продължили шест часа.

Марина Порошенко позира шест часа за списание ELLE

 

Бляскавата фотосесия се състояла на 27 юни, денят в който Украйна и Европейският Съюз подписаха договора за асоцииране.

В същото това време…

Луганск се превърна във втори Припят

Луганск се превърна в поредния град-призрак, само че с тази разлика, че е все още населен. Разрушени многоетажни блокове, изпочупени и изоставени магазини, навсякъде осколки и разкрушен асфалт…

Луганск

„Всеки ден излизам на двора и не вярвам на очите си: гледката е като от снимачна площадка на филм за катастрофа! На улицата лежат тела, покрити с чаршафи и оставени под палещото слънце. В града се носи отвратителна миризма. А само преди година Луганск се славеше като града на цветята…”, пише в социалната мрежа жителка на града.