Докараха телата на убитите при обстрела на камиона в Донецк

От командния щаб в Донецк заявиха, че телата на опълченците, загинали при нощния обстрел на камиона край летището в Донецк в понеделник са закарани в моргата в града. Предстои идентифицирането на телата, предаде lifenews.ru.

Представители на щаба на самоотбраната съобщиха, че това били ранени по-рано бойци, които били карани в болницата с камион, нападнат по пътя от украинските военни. Според тях, много тела още не можело да бъдат прибрани, тъй като били в зони под правителствен контрол. Загиналите в Камаз-а са 35.

Предстои медици да установят характера на раните на загиналите. Според активисти на самоотбраната, все още не е ясно към кой батальон или подразделение принадлежат загиналите.

„Те бяха ранени. Камионът ги взе от бойното поли. Снайперистите убиха първо шофьора на камиона, след което стреляха по тях в упор от ръчен гранатомет. Останалите ранени бяха убити от автоматите на бойците на „Десен сектор”. Никой от тези, които бяха в камиона не оживя! – заяви представителят на щаба на самоотбраната на ДНР. – Те плюят на международните конвенции и убиват ранени хора”.