Днес Филип Киркоров навърши 47

Филип Бедросов Киркоров (на рускиФилипп Бедросович Киркоров) e роден в Българияруски естраден певец, актьор, народен артист на Рускатафедерация, УкрайнаЧечения и Ингушетия, академик на Международната академия на духовното единство на народите на света.

Биография

Роден е на 30 април 1967 г. във Варна в артистичното семейство на български певец от арменски произход и рускиня. Семейството още в детството му се мести в СССР. Възпитаник е на Държавното музикално училище „Гнесини“ в Москва, което завършва с червена диплома за отличен успех. Първата му изява е през ноември 1985 в предаването „Шире круг“, изпълнявайки песента „Альоша“ на български език.

Още в началото на 1990-те год. става известен естраден певец в Русия. Нашумява с няколко кавъра на български хитове, писани от Тончо Русев, които превръща в руски шлагери. Сред песните са „Телефонна любов“ на Васил Найденов, „Прегърни ме“ на дует „Ритон“. и „Детски спомен жив“ на Орлин Горанов и Кристина Димитрова. С песента „Небо и земля“ Киркоров печели гран при на конкурса Шлагер-90 в Ленинград. През 1992 записва песента „Атлантида“, която дава наименованието и на едноименното му шоу. Година по-късно получава премията „Овация“ в номинацията за певец на годината, както и премия от Златния Орфей.

Големият успех идва, след като сключва брак с примата на руската попмузика Алла Пугачова. Бракът им, узаконен в Йерусалим, трае от 1994 до 2005 г. Алла, която е с 18 г. по-възрастна, дава мощен тласък на кариерата му. Те остават близки приятели и след приключването на брака им. Филип пее не само на най-значимите концерти в Русия и препълва многократно най-големите зали в Москва и Петербург, но и се изявява в цял свят, като постига голям успех в САЩ и Германия. Артистичната му кариера се отличава с триумфални победи, скандали, престижни награди и изпълнения на известни световни сцени — MadisonSquareGarden, FriedrichstadtPalace, GrandTheater, JubileeTheater, TajMahal, RoyThompsonHall, MGMGrand, както и в прочутата Карнеги хол в Ню Йорк.

Ала Пугачова и Филип Киркоров заедно

През 1995 участва на финала на Евровизия, но заема едва 17 място.

През 2008 г. изнася юбилейни концерти в Европа и САЩ — част от турне, посветено на 25-тата годишнина от старта на музикалната му кариера. Същата година е специален гост и част от журито на кастинга за „Мюзик Айдъл 2“ в България. Редовно гастролира и в България — участвал е в „Златният Орфей“, а през последните години прави концерти в зала 1 на НДК и родния си град Варна. Сред българските му приятели са дует „Ритон“,Георги Христов, Тончо Русев, Андрей БаташовНики Кънчев и Лили Иванова.

Филип Киркоров звездата

 

Филип Киркоров смята да доведе децата си в България по време на лятното си турне у нас, научи „Всеки ден“ от негови български приятели. Кралят на руската поп музика е горд татко на Алла-Виктория и на Мартин-Кристо. Момиченцето е на 2 години и половина, а момченцето е по-малко със 7 месеца. И двете деца са родени от сурогатни майки, чиито имена се пазят в тайна.

Откакто се родиха хлапетата, Киркоров гледа да не се отделя от тях. Куп прислужници и детегледачки се грижат за Филип и малчуганите, като всяка свободна минута той прекарва с децата. Роденият във Варна Киркоров много искал да пътува до България с Алла-Виктория и Мартин-Кристо и да ги покаже на многобройните си приятели в тук.

Филип Киркоров с децата си

От 28 юни до 5 юли звездата на руския шоубизнес ще изнесе мега концерти в Бургас, Варна, Велико Търново и София. Вече стана традиция Филип да е на лятно турне в родината си. Мартин се появи на бял свят, докато певецът изнасяше концерти в родината си и именно в България Киркоров научи радостната вест, че става баща за втори път. Алла-Виктория, кръстена на бившата жена на Филип – Алла Пугачова и на майка му – Виктория, се роди също докато Краля на руския поп бе на сцената. Руският Майкъл Джексън много се гордее с децата си и непрекъснато публикува в социалните мрежи техни снимки. В началото Киркоров старателно криеше лицата на малките, но наскоро показа фотоси на дъщеря си в близък план, на които ясно се вижда лицето й.

Филип Киркоров 3

Ако нищо не попречи на световноизвестния певец да дойде с децата си в България, то той и хлапетата ще бъдат придружавани от цял антураж, включващ две бавачки, прислужница за Филип, както и личен лекар, който да се грижи за здравето на звездното семейство. Шоуменът е собственик на няколко луксозни апартамента в тузарския комплекс край Равда „Емералд Ризорт“, който се намира на метри от брега на морето. Възможно е Филип заедно с децата си да прекара именно там част от лятната си почивка. Със сигурност той няма да пропусне да се срещне с приятелите си от дует „Ритон“ Катя и Здравко, както и с Драго Драганов. Тримата са орисници на Алла-Виктория и на Мартин-Кристо.