Дипломатическите представителства на САЩ в Русия преустановяват временно издаването на неимигрантски визи

Дипломатическите представителства на САЩ в Русия преустановяват временно издаването на неимигрантски визи

Публикувано от:

Считано от 23 август 2017 г., дипломатическите представителства на САЩ в Руската федерация ще преустановят временно издаването на неимигрантски визи. Това се казва в съобщение, публикувано на официалната интернет страница на посолството на САЩ в страната, съобщи ИА Фокус.
„Решението на Русия да намали броя на служителите в дипломатическите мисии на САЩ на територията на страната поставя под съмнение усилията на руската страна за подобряване на двустранните отношения. Ние ще запазим броя на служителите на ниво, необходимо за извършване на основните функции на дипломатическите ни мисии“, се казва в разпространеното съобщение.
„Във връзка с мерките, предприети от Руската федерация за ограничаването на броя на служителите на дипломатическите мисии на САЩ на територията на страната, се прекратява издаването на неимигрантски визи от 23 август. От първи септември тя ще бъде възстановена в Москва. Що се отнася до другите консулства в страната, издаването няма да бъде подновено за неопределен срок от време“, става ясно още от публикувания текст, в който се уточнява, че насрочените по-рано събеседвания ще бъдат отменени.