„Десен сектор” безчинства в цяла Украйна с одобрението на Киев

Новите факти от живота в Украйна се игнорират от Вашингтон и Киев. Те наричат себе си патриоти, но винаги крият лицата си зад черни маски.Те са въоръжени с автомати, често чуждо производство, в черна униформа. Това са така наречените бойци от „Десен сектор”. Те стрелят срещу мирните жители, похищават активистите на антимайдана и помагат на украинските военни в провеждането на силовата операция.

Ето и поредната проява на „Десен сектор” в Харков. Участниците в протеста срещу незаконната киевска власт внезапно са нападнати от въоръжена група. Мъже с черни маски опитват да похитят лидера на обществената организация „Боротба” Денис Левин, но протестиращите го защитават.

Когато свалят маските на бойците, те откриват стрелба. Милицията не взима участие в сблъсъците, но се опитва да ги защити от разгневената тълпа. Хората се питат, защо бандитите на са задържани. Служителите на реда мълчат…

Впрочем, самата милиция нерядко е обект на нападение на екстремистите. В с. Новосьоловка бойци от батальона „Донбас” нападат отдела на милицията, където се подиграват и унижават служителите на реда, карат ги да се закълнат във вярност на Украйна.

След като развяват украинското знаме над сградата, екстремистите напускат мястото, сякаш опасявайки се, че ще си навлекат гнева на местното население. Те старателно заснемат всичко с камера, за да могат след това да се отчетат за свършената работа. Този път бойците са стреснаха от съобщение, че опълченци ще окажат подкрепа на служителите на реда.

Със спецподготовката на тези бойци се занимават опитни инструктори от състава на командирите на Националната гвардия. Базите на „Десен сектор” сега са из цяла Украйна: там те планират своите набези и се учат да убиват хора.

„Аз мисля, че днес в Украйна няма държава. Има мрежеста структура, в която влизат украинските патриоти от органите за сигурност, от армията, журналисти и лекари. И тази структура се опитва да спаси нашата държава”, казва един от свидетелите.

„Десен сектор” е въоръжен с най-съвременното оръжие: от американски автомати и съвременни радиостанции до най-новите екипировки. С финансирането на тази армия от бойци, което вече отдавна не е тайна, се е заел губернаторът-олигарх Игор Коломойски.

„Дойде въоръжена група, така нареченият батальон „Азов”, създаден или от Коломойски, или от някой подобен. Вечерта им докараха оръжие, а на 9 май те устроиха сблъсъка в Мариупол. Разориха всичко тук, добре го ограбиха. Ето сега нека хората се замислят кого трябва да съдят”, каза един от очевидците на събитията в Мариупол.

В своята борба фашистите използват най-страшните методи: не щадят никого – нито деца, нито жени. Прилагат жестоки наказания. И всичко това, както самите те казват, в името на Украйна. Но ето, украинците не желаят да живеят в страна, където националистите безнаказано безчинстват. В това време, киевските власти провъзгласиха за герои участниците в силовата операция и дори ги приравниха с ветераните от Втората световна война.