Да бъдеш сепаратист е аморално. Да не доносничиш – също!

В училищата на Донбас (в контролирани от Киев райони) са разпратени указания за провеждане на първия урок в първия учебен ден. Новите указания съдържат само 3 точки:

1. С минута мълчание да се почете паметта на загиналите украински военни, участващи в «антитерористичната операция».
2. Да се разясни подробно ролята на «антитерористичната операция» в съвременна Украйна, за окупацията на Крим от Русия и това, кои именно са сепаратистите и терористите.
3. Децата да бъдат обучени да различават и предават на властите сепаратистите и терористите.

Що се отнася до университетите, там вече не е на 1937 година, там нещата стоят много по-зле. Не са нужни никакви престъпления, достатъчни са само обвинения в аморално поведение и доносничество. Под това се разбира, например: намиране на георгиевска лента на площада по време на провеждането на флешмоба под надслов «Не на войната!» на 9 май, както и за други подобни «престъпления».

Освен това, наказуеми са не само действията, но и бездействието на гражданите (в края на първата страница). Тоест, ще наказват всеки, който не е доносничел. Това означава, че ако не си доносничел пръв, то тогава ще доносничат срещу теб, в резултат на което, просто оставаш без работа…

Да бъдеш сепаратист е аморално. Да не доносничиш – също!1

Да бъдеш сепаратист е аморално. Да не доносничиш – също!2

ruposters.ru