Големия страх на САЩ: Германия в БРИКС

Съвсем скоро Германия ще каже “Genug ist genug!”, уморена да води външна политика в разрез със собствените си интереси, просто по презумпция, зададена от вектора Лондонското сити – Вашингтон. Когато за пръв път хванах оръжие в ръцете си инструктора наблегна на свободния ход на спусъка. Съединените щати се опитват да „оберат“ свободния ход и да натиснат спусъка на войната между Европа и Русия отново. Германия е моторът на Европа, а позициите на Лондон и Париж са силно отслабени. За това САЩ акцентира своя натиск именно над Германия. За да избегнат предстоящия финансов крах Съединените щати се нуждаят от нова мащабна война между Русия и Стария континент. За тяхно нещастие обаче Европа не иска трета подобна война, защото вече знае, че в никой случай тя няма да бъде спечелена. Дори Русия да бъде разгромена, за което трябва цяла Европа единодушно да съдейства на САЩ, а това само по себе си е немислим сценарий, Европа няма да спечели нищо освен още по-голяма финансова нестабилност и криза и наденат синджир на врата си с надпис „made in USA“.

Приятелите се слушат, а не се подслушват

меркелобама

Причината за избухването на шпионския скандал бяха разкритията на Едуард Сноудън, който се превърна в най-големия успех на руското разузнаване от края на Студената война до днес. Разкритията доведоха до смразяване на отношенията между Германия и САЩ. Оказа се, че американската служба АНС е подслушвала милиони граждани на Германия и дори мути Меркел…

И какво отговори Вашингтон? Обама обеща, че повече няма да прави така. Но ето, че съвсем наскоро бяха разкрити дузина американски къртици в ключови министерства и ведомства в Германия. А Меркел едва се беше върнала от онази безмислена среща в САЩ (първа след избухването на скандала), която остана безплодна и завърши с изказването на германския канцлер, че Германия и САЩ имат сериозни различия по разбирането си как се използва глобалното следене за борба с тероризма. И понеже Съединените щати оправдават глобалното следене с борбата срещу онези зли талибани, криещи се в пещерите и чукарите на Афганистан, които повече от десетилетие не можаха да победят, просто защото са техен измислен герой, използван за оправдаването на войни, черни операции и всякакви тъмни машинации, може би американските служби са създали досие на германския канцлер, защото той е заподозрян в „тероризъм“?

Въпрос на национални интереси

Тези дни Франция и Германия се скараха относно въпроса кой продава и търгува повече с Русия, въпреки рециталите за санкции. В началото на седмицата САЩ се обяви против продаването на френските „Мистрал“-и на Русия. Сделката обаче беше финализирана, просто защото става дума за няколко милиарда, които Франция едва ли би пожертвала в името на голословните прокламации относно Украйна. Представителя на властите в Сен Назер (френският град, където се произвеждат корабите) Жан-Клод Бланшар заяви следното:

„Ние не воюваме с Русия. За нас тя е приятел. И затова контрактите следва да се изпълняват и да се довършват. Франция е независима страна и изобщо не сме длъжни да се поддаваме на американския натиск върху Европейския съюз“

 

И Великобритания и Франция се изчервиха като ощипани девойки, когато избухна скандала с използването на химически оръжия в Сирия. Просто защото години наред френски и британски компании, под шапката на официалните власти, продаваха нужните вещества и прекурсори на режима в Сирия за създаването на химическия арсенал на страната. Разбира се, тогава Башар ал Асад все още не беше обрисуван като „злия диктатор“ от Западната пропагандна машина. Кървавата война, подкрепяна от тези, чийто газопровод Башар Асад отказа да допусне на своя територия много наподобява на войната в Украйна, която също е война за ресурси.

Проблемът на САЩ е, че времето не работи в тяхна полза. Американците са принудени да действат бързо – идните пет години ще са решаващи за бъдещето на САЩ. Ако САЩ не успеят да принудят европейците да купуват по-скъпия шистов газ и да се откажат от руските доставки, които впрочем са безалтернативни, ако не „оберат“ свободния ход на спусъка докрай, извеждайки НАТО още по-близо до границите на Русия със световния ред „Пакс Американа“ ще бъде свършено. За това в близките 15-20г. САЩ ще се постарае следващия „Майдан“ да бъде в Москва. Освен това примката от ислямски радикали под контрола на американските служби по границите на Китай и Русия се затяга – в тила на Русия озъбени чакат ордите от фанатици водени от желанието си за джихад, но и от чисто човешкия ламтеж за хрупкави долари.

Трудно ще убедят обаче Германия да спре сътрудничеството си с Русия, което е повече от изгодно и доходоносно. Германия реално е против санкциите срещу Русия, защото те ще донесат икономически негативи и за самата нея. Колко хиляди германски фирми имат бизнес, свързан с Русия? А защо Германия трябва да се откаже от руския газ, който получава на изключително ниски цени и да купува пет пъти по-скъпия американски шистов газ? Безотговорни ли са германските политици, германската нация? Едва ли. Искат ли още една война срещу Русия? Може би германците вече си спомнят уроците от Втората световна, а и думите на железния канцлер – Бисмарк, че само луд би тръгнал на война срещу Русия. Не е изненада, че Германия спазваше умерена позиция, заявявайки, че Украйна не трябва да бъде принуждавана да избира само между Европа и Русия. Това заявяваше Меркел преди американските кукловоди да форсират свалянето на Янукович. Колкото до Крим – никой не е трогнат. Германия се отказа от завеждането на въпроса за присъединяването на Крим като обект на Руската Федерация в Европейския съд.

Сега БРИКС идва, за да разруши еднополюсния модел на САЩ. Схемата – Морков-бомби-принуда (в името на „демокрацията“) вече не работи. Размахването на една епроветка, което бе причината за втората война срещу Ирак, или „разполагаме с аудиозапис“ (който никога няма да представим) вече не са достатъчен аргумент. Всъщност, ако сте фенове на покера би трябвало да знаете колко скъпо струва слабия блъф. Сега Съединените щати ще плащат за всеки свой блъф. За това се завърнаха към любимата си доктрина за сваляне и сменяне на режими и правителства чрез режисирани революции, умело телевизионирани.

На 15 август 1971 г. президентът Ричард Никсън едностранно затвори така наречения „американски златен прозорец“ и наложи замразяване на цените и заплатите за период от 90 дни с 10-процентно увеличение на митата на вноса. За първи път в своята история САЩ имаха напълно фалшива валутна хартиена система. Това беше първият банкрут на САЩ за XX век.

БРИКС вече създаде своята банка, чийто резерв като за начало беше определен от 50 млрд. евро. Забележете – евро! И това, ако не е голям сигнал и възможност за Европа, която също вече не е оптимистична за бъдещето на долара, здраве му кажи! Предусещайки краха на долара редица държави си поискаха златото обратно. Германия също поиска своите 300 тона злато, които се съхраняват в САЩ. Повече от половината германски златен резерв се намира в САЩ от края на Втората световна. А най-важното: Германия владее втория по обем златен резерв в света след САЩ.

Въпреки че Германска централна банка поиска официално връщането на златния резерв, САЩ отговориха с нещо от рода на: „Ще го върнем, когато преценим“. Съединените щати вече бяха уличени в една мащабна измама с злато. Последната новина за колосалната златно-волфрамова афера дойде от Англия с фотодоказателства, че е открито фалшиво 1-килограмово златно кюлче. Кюлчето е издържало проверката на ръчния рентгенофлуорисцентен скенер, който е показал 99,98 чисто злато. Волфрамът е бил открит, когато кюлчето е било разрязано на две. В него са били пробити дупки, които са били запълнени с волфрам (W).

Кюлчето е било купено на 23 март 2012 г. от агент за продажба на скрап (на скъпи метали) в едно градче във Великобритания. Кюлчето е било нормално с малката разлика, че в него не са достигали 2 грама. Тъй като в него е имало волфрам, кюлчето не е феромагнитно. Било е доставено с оригинален сертификат. Купувачът се е усъмнил, чак когато е разбрал за разликата в теглото и го е разполовил. Оказало се, че 30-40 процента от кюлчето са волфрам.

Това е първото фалшиво кюлче от 1 кг (400 унции) пълно с волфрам и трябва да се очакват масови проверки на всички кюлчета по 400 унции. Според някои сведения златният пазар и Форт Нокс в САЩ са „пълни до козирката“ с волфрамови кюлчета по 400 унции, които отвън са покрити със злато.

Мнението, че Германия гледа към БРИКС и се опитва да се отърве от потъващия долар споделя и икономическия анализатор Джим Уили:

“Мисля, че те вече анализират как да помогнат на Русия да изхвърли долара. Предполагам, че те търсят начини за тайно отдалечаване на Германия от долара и да се присъедини към БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка). Смятам, че това е точно това, което правят”, заяви Уили.

Уили коментира и поведението на Германия след свалянето на малайзийския боинг МН17:

САЩ всъщност казва на Европа, че има два избора. Присъединете се към нас във войната срещу Русия. Присъединете се към нас със санкции срещу Русия. Присъединете се към нас в постоянната война и конфликти, изолацията и унищожението на вашата икономика и отказ от вашия енергиен източник и премахването на договорите. Присъединете се към нас в тази война и санкции, защото ние наистина искаме да продължим с доминацията на долара. Те ще кажат, че са уморени от долара …. Ние притискаме Германия. Не се притеснявайте за Франция, не се притеснявайте за Англия. Притеснявайте се за Германия. Германия има 3000 компании извърпващи активен бизнес сега. Те няма да се присъединят към санкциите – точка.”

Най-големия страх на САЩ е варианта БРИКС+Г. Тогава всичко отива по дяволите. Където е и време да отиде този световен ред.

Източник:alterinformation.wordpress.com