Говорителят на Кремъл преразказа “чудесното” писмо на Путин до Тръмп

Говорителят на Кремъл преразказа “чудесното” писмо на Путин до Тръмп

Публикувано от:

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков разказа пред журналисти какво съдържа писмото на Владимир Путин до новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, предава РИА “Новости” .

Писмото, което е публикувано на сайта на Кремъл предизвика интереса на западната преса, след като милиардерът го нарече “чудесно”.

 “Това беше поздравителен адрес, в който президентът Путин поздравява Тръмп с избирането му и с победата на изборите. Ние публикувахме кратко съдържание на това послание”, каза Песков.

Преди ден в интервю за Wall Street Journal Тръмп разказа, че е получил “чудесно” писмо от Путин и добави, че скоро двамата ще проведат телефонен разговор.

На въпрос дали руската страна възнамерява да покани Тръмп в Москва, Песков припомни, че последният още не встъпил в длъжност. “САЩ имат действащ президент, с който руската страна работи”, посочи говорителят на Кремъл.

Песков добави, че не знае нищо за планирани срещи между представители на Тръмп и на Кремъл.

Той опроверга слуховете за тайно посещение на Тръмп в Москва по време на кампанията, както и съобщенията за контакти между екипите на Тръмп и Кремъл. “Имах предвид, че действително и експерти, и политолози, и служители на задгранични институции, естествено, поддържат редовни контакти с целия спектър на политическия елит и това и напълно обичайна практика”, подчерта Песков.