В Харков обстреляха мирни протестиращи

Буквално преди час, в центъра на Харков членове на „Десния сектор“ (Правый сектор) обстреляха мирни  протестиращи.  Около 10 души с огнестрелно оръжие и бухалки внезапно нападнаха, завръщащи се от митинга в подкрепа на референдума и присъединяването към Русия. Сред тях е имало и представители на „Леви сектор“ (Левый сектор). Трима от тях се връщали с автомобил от центъра на града, спрели на бул. Правда, за да поздравят няколко жени с 8 март.

„В този момент пристигна микробус “Volkswagen“, от който се изсипаха около 8 души с огнестрелно оръжие и бухалки. Те започнаха да стрелят, раниха в гърба мой приятел, който сега е в болница! Биха ни с бухалки и тръби, заплашваха, че ще ни убият. Аз успях да скрия главата си с ръце.. сега ме болят ръцете.. Ние дори не успяхме да разберем какво се случи“,  разказва един от пострадалите Сергей Корнеев пред камерата на телевизия LIFE NEWS – Харков.

По думите на активиста от „Леви сектор“ (Левый сектор), нападателите са били с маски, действали бързо и игнорирали присъствието на жените. Нападателите си заминали също толкова внезапно, както нападнаха. „Някой им даде команда и те веднага се качиха в микробуса, заминаха в неизвестна посока“, поясни Корнеев. Пострадалият е категоричен, че това са хора от „Десния сектор“ (Правый сектор) от град Днепропетровск, тъй като  първите букви на номерата на микробуса съответстват на този регион. Освен това, малко по-рано се разпространи информация, че в града е пристигнала група екстремисти, така наречените “титушки“, поясни Сергей Корнеев.