В Стара Загора скандираха „Оставка на правителството“ на митинг срещу войната

Около 800 души скандираха тази вечер „Оставка на правителството!“ в Стара Загора. Множеството хора се събра на митинг- шествие под надслов „С Европа, но никога срещу Русия“. „НЕ на войната! НЕ на командния център! НЕ на санкциите! НЕ на четворната коалиция!“, с тези викове хората шестваха до Областна администрация, пред която отправиха своите послания против войната в Източна Украйна и против новия заем, за който кабинетът настоява . „Нека представителите на правителството, в сградата зад мен, ни чуят и разберат, че има хора с различно мнение, които няма да търпят тяхната загробваща и неадекватна политика. И няма да позволят страната ни да бъде използвана за чужди цели и ползи!“, категоричен бе инициаторът на протеста 18-годишният Николай Митков. Митингът събра социалисти и симпатизанти на левицата от Стара Загора, Казанлък, Раднево, Павел баня, Гълъбово, Опан, Гурково, Чирпан и др.

„Ние сме мирни и кротки хора, но ако продължават да ни лазят по нервите, ще получат това, което заслужават“, каза преди началото на мирния поход протестиращият Стоян Тодоров.
„Българите не се отказаха да обичат Русия, каквото и да се говори повече от 20 години, не се отказаха да помнят на кого дължат българската свобода. И днес няма по-голяма неблагодарност от тази, че се опитват да ни вкарат във война с нашия освободител и с лъжи, затова трябва да кажем оставка на този кабинет. Оставка на този външен министър. Всеки път, когато България е тръгвала срещу Русия е претърпявала национална катастрофа, но днес платени интелигенти се опитват да ни надъхат с русофобска риторика, мислейки си че българите ще се подадат на тази манипулация. И днес присъствието ви тук в този студ е най-голямото доказателство, че България има сили да се съпротивлява“, с тези думи пред протестиращите застана журналистът Александър Симов.
800 души в Стара Загора скандираха Оставка на правителството
В митинга участва и Станислав Владимиров, секретар в НС на БСП. По думите му стилът на ГЕРБ по отношение на искането на правителството за нов заем не изненадва никого. „ Никой не казва за какво ще бъдат похарчени тези 16 милиарда лева, правителството за 100 дни ще обрече нас, българите, да плащаме дълг 100 години“, подчерта Владимиров в отговор на журналистически въпрос.
С минута мълчание в памет на загиналите във военния конфликт и скандирания „Искаме мир!“ и „Оставка!“, завърши митинга, провел се в минусови температури и силен вятър./dariknews