В Славянск се готвят за нови атаки

Основното внимание на специалните части, подчинени на Киев, е насочено към украинския град Славянск, където са съсредоточени основните сили на народното опълчение, предаде „Първи канал” на руската държавна телевизия.

Изпълняващият длъжността вътрешен министър на Украйна Арсен Аваков заяви по-рано, че активната фаза на спецоперацията в Източна Украйна не е била прекратявана. Към Славянск продължава да пристига бронетехника на украинската армия.

По информация на самите опълченци, военните са обградили града в кръг, като единственият изход е от страната на Донецк. Отрядите и бронетехниката на украинската армия са съсредоточени в центъра на Славянск, като, според очевидци, те проникват в града на малки групи. На свой ред местните жители призовават военните да се откажат от участието си в операцията срещу привържениците на федерализацията и да не стрелят срещу собствения си народ.

Междувременно, в Славянск са прекъснати мобилните телефонни връзки. Според очевидци, хеликоптери кръжат над града и разпръскват листовки, с които властите в Киев призовават жителите на града да не участват в митингите.