В Русия отвори врати първият хотел от сняг

В Русия отвори врати първият хотел от сняг

Публикувано от:

В долината на река Паратунка (в Камчатка) в подножието на Вилючинския вулкан е разположено снежно градче, чието име е Планинска територия. За строителството му бе нужен месец. Първата група жители се засели в снежните къщи на 1 март, съобщи “Росийская газета”, позовавайки се на агенция ТАСС.

“Най-големият проблем бе, че през тази зима в Камчатка имаше малко сняг. За да се построят няколко ескимоски иглу с диаметър от 3 до 6 метра, бяха нужни около 50 “Камаза” със сняг”, разказа представител на туристическата фирма, която построила хотела.

Според фирмата реализираният проект е 100% екологично чист. “През пролетта, когато снегът се стопи, ние просто ще съберем дървените части от конструкциите и на мястото на хотела няма да останат никакви следи от човешка дейност”, отбеляза представителят ѝ.

Освен жилищните иглу на територията на хотела е разположена и голяма снежна хижа, която ще функционира като трапезария.

За комфортен отдих и сън във всяко иглу има спални системи, предназначени за температури до -30 градуса по Целзий. Те са разположени върху изолирани снежни основи и са покрити с истински кожи. Температурата във всяко иглу не пада под +3 градуса, независимо от температурите отвън.

Хотелът-иглу може да побере едновременно до 14 души. Очаква се той да работи до 10 май, докато в Камчатка има устойчива снежна покривка, а температурата на въздуха през нощта е под 0 градуса по Целзий.