В Русия може да се появи водка със златни монети в бутилката

 Руската служба за стандартизация Росстандарт подготвя изменения в държавните стандарти за водката, които ще позволят на производителите да разширят асортимента като добавят ценни метали в бутилката.

При това развитие на нещата във водките може да се появят златни и сребърни монети, всевъзможни плочки и подкови. Тези планове на Федералната агенция по техническо регулиране и метрология бяха съобщени в петък от вестник „Известия”, който се позова на ведомството.

Както обясняват от Росстандарт става въпрос за държавния стандарт в Русия (ГОСТ) „Водка и специални водки. Общи технически условия”. Подробности ще бъдат съобщени през юли.

ТАСС припомня, че сега законът за държавното регулиране на производството и оборота на етиловия спирт задължава производители и вносители да предлагат напитките в съответствие със стандартите и да посочват информация за това на етикетите. В същото време регламентът „Хранителни продукти в частта маркировка” не задължава производителите да посочват на етикетите каквато и да е информация за стандарта. Объркването би трябвало да бъде отстранено и производителите да получат възможност за нови творчески подходи към любителите на традиционната руска алкохолна напитка.

Източник:БГНЕС/ ТАСС