В рамките на 10 дни Путин се среща за втори път с Решетников

Президентът на Русия Владимир Путин днес (31 януари) се срещна с новия ръководител на Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ) Михаил Фрадков и неговия предшественик Леонид Решетников в Кремъл, предаде Първи канал.

Леонид Петрович, на първо място, искам да ви благодаря за работата, която свършихте като ръководство на Руския институт за стратегически изследвания. Много се направи за седем години и аз много се надявам, че Фрадков ще продължи и не само ще оглави колектива, който е създаден и функционира ефективно, но и ще направи всичко възможно – мисля, че ще успеем, предвид предишния си опит – да организира работата така, че това да има добра подкрепа за президентската администрация и правителството, и за съответните отдели, които, разбира се, се интересуват от получаване на своевременна, обективна, открита информация и анализи“, каза президентът в началото на разговора.

„Леонид Петрович оставя добър колектив с добро име, имидж и практики. Ние сме готови да работим и да отговорим на целите, които ще ни поставите“, каза ръководителят на РИСИ Михаил Фрадков.

„През всички тези почти осем години ние работихме по осъществяването и реализацията на вашата линия във външната политика. Това беше нашият крайъгълен камък – линията на Русия, линията на нашия президент“, каза Леонид Решетников, директор на Руския институт за стратегически изследвания от 2009 г. до 4 януари 2017 година.

Източник: Руски дневник