В Кремъл нарекоха неприемливи обвиненията по адрес на ВКС на РФ за обстрела на болницата в Сирия

В Кремъл нарекоха неприемливи обвиненията по адрес на ВКС на РФ, за това, че са нанесли въздушни удари по болница в Сирия, предаде ТАСС.

„Ние категорично отхвърляме подобни обвинения. Категорично не приемаме такива заявления, още повече, че всеки път тези, които ги правят, се оказват неспособни по някакъв начин да потвърдят голословните си обвинения“, заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков.

Отговаряйки на молба на журналисти да коментира информацията за бомбардировките на болницата в сирийската провинция Идлиб, както и обвиненията по адрес на руските ВКС, Песков призова „да се ориентираме по първоизточника, който в случая са заявленията на официалните представители на сирийските власти“.

Той отбеляза, че сирийският посланик в Русия Рияд Хадад е заявил, че болницата в провинция Идлиб е била разрушена от американците, а не от руските ВКС.

Той добави, че „представителите на сирийските власти направиха днес редица заявления по този въпрос, в които заявиха позицията си относно това, кой може да стои зад тези бомбардировки“. Песков отказа да даде допълнителни пояснения от руска страна.

По-рано организация „Лекари без граници“ съобщи, че „най-малко седем души са загинали, а осем служители на организацията са в неизвестност“ в болница, разположена в близост до град Маарет ен-Нуман (в провинция Идлиб). Представители на организацията изказаха предположение, че зад обстрела на болницата може да стоят или руските ВКС, или сирийските правителствени войски.