В Киев отвори врати пъб „Наказател“, в който предлагат „Опълченец на грил“

В Киев отвори врати ново заведение с интересното име „Наказател“, където по идея на собствениците, да могат да се събират украински военни, бойци от батальоните, доброволци и патриоти, пише украинското издание „Вести“, цитирано от РИА Новости.

На стените на заведението са окачени камуфлажи и политически карикатури. Вместо щори, на прозорците е поставена маскировъчна мрежа, а вътре дори има и „стойка за пленници“ с белезници и нашийник, описва „Вести“ интериора на пъба.

Що се отнася до менюто, трябва да отбележим, че няколко печатници отказали да го отпечатат, след като видели названията на блюдата в него.

„Жабешките бутчета например, се наричат „Вежливи хора“. При нас може да се поръча и „Опълченец на грил“, разказва собственикът на заведението Евгений Василев.

Идеята за създаването на кръчмата е възникнала, поради това, че „в Киев няма нито едно място, където да могат да се събират доброволци, бойци от АТО (антитерористичната операция, бел. ред.), творци и патриоти“, признава още Василев.

Експерти определят създаването на подобно заведение като изключително неуместно.

„Това е опит за подражание на лвовския ресторант „Криївка“, но там има повече самоирония. В момента шеги с подобно название и тематика са неуместни – води се война и загиват хора. Малко прекаляват“, казва украинският политолог Владимир Фесенко.