В Индонезия издадоха сборник с ярките речи на Путин

Индонезийският библиотечен фонд „Факел“ е издал сборник с речите на руския президент Владимир Путин, пише в. „Известия“, цитиран от телевизия „Звезда“.

В изданието са включени най-значимите за международната политика публични изяви на руския държавен глава: „мюнхенската реч“ през 2007 г., „валдайската“ от 2013 г., „кримската“ и „сочинската“ от 2014 г.

Съобщава се, че книгата е издадена с меки корици и е достъпна на цена от 65 хил. рупии (7,70 лв.) в индонезийските интернет магазини.

Речите на руския президент в последно време се обсъждат все по-активно от международната общност. Американското издание „New York Daily News“ проведе анкета сред читателите си за това чия реч е била по-убедителна – тази на Барак Обама или на Владимир Путин. Резултатите показали, че 90% от анкетираните определили думите на руския президент като по-убедителни.

Британският вестник „The Guardian“ писа за речта на Путин с доста уважителен тон, като сравни руския държавен глава с „мъдър старейшина“, който се е ядосал от войнствеността на Запада и едновременно с това се е натъжил от тяхната наивност.