В Екатеринбург самолет се сблъска в автомобил за превоз на багаж

В Екатеринбург самолет се сблъска в автомобил за превоз на багаж

Публикувано от:

Лек сблъсък между самолет на руската авиокомпания “Ural Airlines” и превозно средство за транспортиране на багаж стана днес на летището в Екатеринбург, Западна Русия, предаде ТАСС.

На борда на самолета не е имало пътници в момента на сблъсъка и никой не е пострадал, съобщават руските медии. “Техническите служби на летището и на компанията извършиха контрол на машината. Те не откриха дефекти, които могат да застрашат сигурността на полета”, заяви Дмитрий Тиухтин, директор на комуникациите на летище “Колцово” в Екатеринбург, третия по големина град в Русия от гледна точка на населението.

Самолетът излетя за Москва с два часа закъснение, уточняват руските медии.Президентът на френския петролен гигант “Тотал” Кристоф дьо Маржьори загина в понеделник, когато неговият самолет “Фалкон” се разби след сблъсък при излитането си със снегорин на московското летище “Внуково”. При инцидента загинаха още двама пилоти и една стюардеса. Следователите обвиниха ръководството на летището в “престъпна небрежност”.