В Донецк осветиха древноруското знаме с образа на Спас Неръкотворни за армията на Новорусия

В Донецк бе осветено древноруското знаме с образа на Спас Неръкотворни за Армията на Новорусия. Около храма в центъра на града се събраха опълченци, а на церемонията по осветяване на знамето присъстваха представители от ръководството на армията на Новорусия.

„Знамето на Спас Неръкотворни е древно Знаме, с което нашите славни православни предци са защитавали нашата Родина. Те не са се страхували да жертват живота си в името на своята Вяра и Отечество. С това Знаме те са побеждавали враговоте си – татари и западни окупатори, поляци и французи. Под този флаг воините на Св. Дмитрий Донски са се сражавали на Куликово поле. Под този флаг руският народ е извършвал мирни и ратни подвизи. Ето и днес западните окупатори посягат срещу земите ни, живота ни – нашия и на нашите жени и деца. Понеже дългата ръка на САЩ и ЕС действа чрез укро-фашистите. Хубаво е, че нашите воини  отсега нататък ще воюват под това Знаме“, съобщават от щаба на опълченците в Донецк.

След осветяването на Знамето свещеникът благослови всички бойци и произнесе кратка проповед за подкрепа и повдигане на духа им. Проповедта завърши със следните думи: „Нашето дело е истинно! Победата е за нас, нашият враг ще бъде разгромен!“.