В Донецк ограбиха клон на "Райфайзенбанк"

В Донецк ограбиха клон на "Райфайзенбанк"

Публикувано от:

В украинския град Донецк е бил ограбен клон на “Райфайзен банк Авал”, съобщава УНИАН.

Бандитите са били около 30 на брой. Двама служители на банката са били взети за заложници. Милицията с подкрепата на Националната гвардия е успяла да арестува 7 от грабителите. От тях са били иззети два автомата “Калашников”, два пистолета и карабина. Останалите бандите са обявени за издирване.

“Райфайзен банк Авал” е една от най-големите банки в Украйна. Не се съобщава на колко възлика задигната сума. Грабежът става на фона на ескалиращия конфликт в Донецка област между проруски активисти и официалната власт в Киев. Временният президент на Украйна Александър Турчинов призна, че правителството не контролира ситуацията на изток в страната, включително и в Донецка област.

Лидерите на самообявилата се Донецка народна република обявиха, че местните жители няма да гласуват на президентските избори в Украйна, които са насрочени за 25 май. “Не можем да избираме президент на съседите. Ние сме независимо държавно формирование. Президентските избори в Украйна бяха насрочени от нелегитимните власти и следователно са нелегитимни”, заяви Денис Пушилин.