В ДНР пристигна хуманитарна помощ от Германия

В ДНР пристигна хуманитарна помощ от Германия

Публикувано от:

Доброволци от Хамбург доставиха в Донецка народна република  (ДНР) почти 8 тона хуманитарна помощ, съобщи „Русская весна”.

Днес на конференцията в пресцентъра на Донецка информационна агенция гостите от Германия подробно разказаха на журналистите за пътуването си в Донбас.

„Ние не знаехме, от какво именно се нуждае населението в региона. Наши приятели се свързаха с доброволци от Русия и изясниха, какво липсва в Донбас: захар, брашно, ориз, елда. Ние закупихме почти 7 тона хранителни продукти и ги докарахме в ДНР”, разказа доброволец от Германия Артур Лейер.

Членовете на делегацията отбелязаха, че подкрепата, която проявяват към Донбас не намира одобрение сред политиците във ФРГ.

„В Германия не се допуска актуална и обективна информация. Там се разпространява антируска пропаганда. Проблемите на Донбас обаче са известни в Германия, но на материална помощ от германски политици  не може да се разчита”,  разказа доброволецът  Михаил Мелник.

Доброволците подчертаха, че сред обикновените граждани на Германия, дори обратното, има желаещи да помагат на народа на Донбас. Гостите от ФРГ обещаха, че ще продължат да събират и доставят помощи в Донбас.